- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Účtovný systém nie je ERP. Ale nájdu sa aj výnimky!

Začiatky podnikania sú často spartánske. Mnohí biznismeni si vystačia s málom – v rámci všeobecnej optimalizácie cashflow používajú obyčajný tabuľkový procesor namiesto účtovného softvéru. Lenže keď sa firma odrazí zo štartovej čiary, bežné nástroje prestávajú stačiť. Prechod na profesionálne riešenie vnáša do podnikových procesov efektivitu a podnikateľom v konečnom dôsledku úsporu času aj peňazí. Ani bežný účtovný program však nesupluje plnohodnotný informačný systém.

Sofistikovaný softvér vám prácu neprirobí, ale uľahčí

Pre konzervatívneho podnikateľa je veľkým krokom už prechod na samotný účtovný program, nieto ešte implementácia robustnejšieho podnikového informačného systému. K častým protiargumentom patria obavy zo zložitého používateľského rozhrania a celkového skomplikovania jednoduchých úkonov, ktoré doteraz zvládali s perom a zápisníkom. A treba podotknúť, že v prípade niektorých aplikácií to tak skutočne je. Všeobecne však podnikové informačné systémy naopak rutinné procesy výrazne uľahčujú a šetria používateľom čas.

Ale zatiaľ čo začínajúcemu podnikateľovi či menšej firme skutočne stačí jednoduchý účtovný program, väčší podnik si vyžaduje trochu robustnejší systém. A pretože prechod môže byť tŕnistý, je vhodné zohľadniť budúce potreby už pri výbere účtovného softvéru. Ak chcete v budúcnosti predísť zbytočným komplikáciám, poobzerajte sa po produkte, ktorý vás nebude brzdiť, a naopak vám s vami dynamicky porastie.

Český podnikový systém zodpovedá potrebám menších i väčších firiem

Nájsť takýto účtovný systém nie je ľahké. Jedným z mála variabilných riešení je český RIS, ktorý pokrýva potreby firiem všetkých veľkostí bez ohľadu na oblasť činnosti. Ekonomický softvér RIS Start so štyrmi základnými modulmi (účtovníctvo, majetok, sklady, obchod) je možné kedykoľvek navýšiť na plnoh

Related Posts

Comments

PR článek

Nejnovější články

Reklama

Môže byť mzdová agenda jednoduchšia? Ale určite! Využite mzdový softvér Mzdy Komplet od Vemy.