- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Úspešný gastro podnik v roku 2023

Gastro priemysel sa neustále vyvíja. V tomto roku prišiel aj do reštaurácií veľký ekologický trend. Faktom je, že čoraz viac zákazníkov si uvedomuje vplyv svojich aktivít na životné prostredie. Dôležitú súčasť tejto zmeny tvoria aj obalové materiály a ekologické čistiace prostriedky. V súčasnosti ich spotrebitelia už cielene vyhľadávajú a uprednostňujú reštaurácie, ktoré ich majú v ponuke.

Trendom je ekológia

Podľa niekoľkých trhových štúdií sú približne dve tretiny zákazníkov ochotné minúť viac, ak reštaurácia používa postupy šetrné k životnému prostrediu. V dôsledku toho budú zelené technológie v gastro prevádzkach veľmi žiadané. Kto chce kráčať s dobou, musí sa prispôsobiť tejto globálnej potrebe čo najskôr, a obnoviť svoje gastro vybavenie a prejsť na ekologické čistiace prostriedky typuECOLAB. Koncept ekologickej reštaurácie nie je len módnou záležitosťou, ale aj prísľubom od vás ako majiteľa reštaurácie, urobiť z našej planéty lepšie miesto pre život. S touto sympatickou myšlienkou, ktorú nezabudnite komunikovať aj na vašich sociálnych sieťach, si zaručene pritiahnete aj novú klientelu. Ak je vaša reštaurácia udržateľná, má šancu byť úspešná v roku 2023.

Čistota a zníženie odpadu

Za úspešný podnik hovorí čistota. Udržujte čistú nielen svoju prevádzku, ale aj spotrebiče a vybavenie. Na čistenie používajte produkty bez chemikálií, bez kontaminujúcich látok pre životné prostredie a zdravie zákazníkov. Vysoko účinný odmasťovač za studena Well Done, vám pomôže pri čistení sporákov, rúr a riadu z nehrdzavejúcej ocele. Okrem toho, budete potrebovať aj kvalitné mopy na podlahu. Každý kus zariadenia, ktorý používate, podlieha opotrebovaniu. Dobrá reštaurácia by mala vyladiť svoje strojové vybavenie. Spotrebiče, ktoré pracujú so špičkovou účinnosťou, spotrebujú menej elektriny a v dôsledku toho znižujú vaše účty za energiu. V kuchyni zriaďte špeciálnu recyklačnú a kompostovaciu stanicu. Pozbierajte zvyšky z každého dňa a zabezpečte, aby boli správne roztriedené.

Kvalitné jedlo

Spotrebitelia uprednostňujú lokálne potraviny, pretože ide o najudržateľnejšiu možnosť. Varte preto sezónne potraviny z čerstvých produktov od miestnych dodávateľov. Podávanie takýchto jedál vám pomôže vybudovať si povesť reštaurácie, ktorá je ohľaduplná k životnému prostrediu. Na jedálnom lístku majte vždy aj vegánske a vegetariánske možnosti, pretože tento stravovací trend bude v nasledujúcich rokoch značne rásť. Nezabudnite sa správať zodpovedne aj pri donáškach a používajte obaly vhodné na recykláciu alebo prírodné, biologicky odbúrateľné materiály (bagassa, bambus). Vyhýbajte sa plastu a polystyrénovej pene na pohároch, slamkách a obaloch. Na prepravu svojho jedla využívajte bicykel, aby ste znížili emisie.

Neplytvať s jedlom

Stravovanie v ekologickej reštaurácii priláka veľa zákazníkov. Prijatím postupov na riešenie environmentálnych problémov v reštauračnom priemysle pomôžete znížiť uhlíkovú stopu reštaurácie a v dôsledku toho ušetríte peniaze. Ďalšou vecou, ​​ktorú by ste mali urobiť, je obmedziť plytvanie potravinami. Podávajte porcie jedál podľa skutočnej spotreby zákazníkov. Tým, že sa uvarí správne množstvo, znižuje sa aj odpad. Investujte tiež do digitálneho systému riadenia zásob. Priebežne sledujte dátumy spotreby ingrediencií a koniec koncov zvážte darovanie zvyškov jedla. Prineste späť tradičné systémy varenia, ako je údenie, nakladanie, marinovanie alebo kvasenie a majte viac remeselných procesov.

Energetickú efektívnosť

Preskúmajte svoju spotrebu a zistite, koľko energie míňate. Na začiatok by ste si mohli zaobstarať toalety s dvojitým splachovaním, batérie s nízkym prietokom, solárne tepelné panely na ohrev vody, klimatizáciu, vetracie, chladiace zariadenia s nízkou spotrebou. Vypnite všetky zdroje energie, ktoré nepoužívate. Informujte svojich zamestnancov a návštevníkov o výhodách šetrenia energiou a povzbuďte ich, aby dodržiavali vaše zásady. Svojím ekologickým myslením upevníte dojem, že to myslíte naozaj seriózne a ušetrené peniaze môžete investovať späť do vášho podnikania a svojej klientely.

Otvorenosť a profesionalita

Mnohé reštaurácie začínajú ponúkať oveľa viac ako len kulinársky zážitok. Príprava jedla môže mať formu predstavenia. Uprednostňujte preto otvorené kuchyne. Moderné prevádzky podporujú transparentnosť a zákazníci ocenia, keď môžu vždy vidieť, ako sa ich jedlo pripravuje. Za úspechom stojí najmä puto dôvery, ktoré dokážu so spotrebiteľmi nadviazať. Nezabudnite na vyškolený a vzdelaný personál. Je dôležité, aby celý tím pochopil a aplikoval udržateľné opatrenia, a tak mohol poskytovať špičkové služby. Podeľte sa o skúsenosti aj s ostatnými miestnymi podnikmi, ktoré bojujú za ekologickejší priemysel, a zapojte sa do opatrení, ktoré navrhujú. A nakoniec, nezabudnite propagovať všetky svoje ekologické aktivity na profile vašej reštaurácie.

Related Posts

Comments

PR článek

Nejnovější články

Reklama

Môže byť mzdová agenda jednoduchšia? Ale určite! Využite mzdový softvér Mzdy Komplet od Vemy.