- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Prírodný karneol alebo imitácia, ako to poznáte?

Výhodou karneolov je to, že sa väčšinou nevyrábajú žiadne ich imitácie. Prevažná väčšina kameňov predávaných na súčasnom trhu teda existuje v tej podobe, ktorú im dala príroda. Všeobecne prírodný karneol poznáte podľa menej jednotnej farebnosti a potom, čo ho vezmete do rúk, tiež v pomalšom zahrievaní.

V niektorých prípadoch sa môžete stretnúť s tým, že sa ako karneoly predávajú odumreté biele chalcedóny alebo ľahko sfarbené acháty. Obvykle ich od seba rozoznáte tak, že kameň podržíte pred zdrojom svetla. Pokiaľ vykazuje vnútornú pruhovanú kresbu, jedná sa najčastejšie o farbený achát. Prírodný minerál je vo vnútri zakalený, bez akejkoľvek kresby.

Aj samotný karneol sa len zriedkakedy používa ako imitácia iných kameňov, ale niekedy môže byť zamenený za ohnivý opál alebo jantár. Ohnivý opál má však obvykle jasnejšiu farbu a je priehľadnejší, zatiaľ čo jantár je výrazne jemnejší.

Chcete sa prečítať viac o ďalších zaujímavých témach, šperkoch, móde alebo drahých kameňoch? Pozrite sa na náš blog. Môžete si tu napríklad prečítať o zaujímavých korundoch lebo o rôznych variantoch vzácneho opálu.


Ďalšie pekné dekorácie do bývania nájdete na livli.sk.


Related Posts

Comments

PR článek

Nejnovější články

Reklama

Môže byť mzdová agenda jednoduchšia? Ale určite! Využite mzdový softvér Mzdy Komplet od Vemy.