- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

TIP od 123jobs.sk: Buďte vyberaví ohľadom svojej práce

Väčšina ľudí je veľmi vyberavá, čo sa týka jedla, obľúbených nápojov, oblečenia, alebo s ktorými ľuďmi sa stýkajú. Ohľadne práce už ale tak vyberaví nie sú a často im stačí, že vďaka nej dokážu zaplatiť najdôležitejšie výdavky. Život je ale o príležitostiach a možnostiach. A pokiaľ si nebudete vyberať sami a necháte za seba rozhodnúť ostatných, je pravdepodobné, že budete nešťastní. Keď to budete vy sami, kto sa bude rozhodovať, získate väčšiu kontrolu nad svojím životom a nad aktivitami, ktoré vás bavia a prinášajú vám radosť.

Prečo je dôležité mať tú správnu prácu?

Mať prácu, ktorá vás napĺňa, je dôležité pre produktivitu, ale aj vašu životnú spokojnosť. Človek v práci týždenne strávi priemerne 40 hodín. To je skoro štvrtina nášho života, čo znie skutočne neuveriteľne. Preto dáva zmysel tráviť takýto obnos času niečím, čo vás baví, napĺňa a kde je vám príjemne. A to nielen z hľadiska odvetvia a pracovnej pozície, ale aj z hľadiska zamestnávateľa a spolupracovníkov. Prečo sa štvrtinu života trápiť niekde, kde nechcete byť a len celý čas čakáte, až vám skončí pracovný čas a konečne budete môcť ísť domov?


Kvalita nad kvantitu

Dnes už je ľahké sa na pracovnú pozíciu prihlásiť cez internet pomocou niekoľkých kliknutí. Preto niektorí skĺzavajú k tomu, že sa snažia uchádzať o čo najviac pracovných ponúk s tým, že niektorá z nich predsa vyjde. Ale ruku na srdce, v koľkých z nich by ste boli naozaj spokojní? Lepšie riešenie je stráviť viac času hľadaním pracovnej pozície, ktorú by ste naozaj chceli robiť. Vyberte si niekoľko ponúk, ktoré vás naozaj zaujali a dajte si záležať na tom, aby ste im maximálne prispôsobili svoj životopis. A ako vybrať tú správnu ponuku? Prečítajte si poriadne popis pracovnej pozície a požiadavky na uchádzačov. Pokiaľ dané požiadavky spĺňate, a pritom si sami seba na danej pozícii dokážete predstaviť, máte vyhrané. Vyšperkujte svoj životopis na mieru danému inzerátu, pošlite ho a už sa môžete tešiť na to, ako zažiarite pri pohovore. Ponuky inzercia práce zadarmo nájdete na on-line portáli 123jobs.sk.


Potřebujete pro svůj web, e-shop externí copywriting? JMP media jej zajistí.


Related Posts

Comments

PR článek

Nejnovější články

Reklama

Môže byť mzdová agenda jednoduchšia? Ale určite! Využite mzdový softvér Mzdy Komplet od Vemy.