- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Ako sa zakladá energetický fond

Spoločnosť DRFG Davida Rusňáka neustále stúpa nahor ako lietadlo. Jedným z aktuálnych zámerov spoločnosti je vybudovanie energetického fondu. Na jeho založenie je potrebné dostatočne veľké a kvalitné portfólio. Do začiatku fond kúpi 5 fotovoltaických elektrární s enterprise value okolo 1,9 miliardy korún. Túto divíziu má na starosti Pavel Svoreň, ktorý je v rámci investičnej skupiny DRFG kľúčovou osobou pre oblasť energetiky. Licenčné a fyzické dokončenie teplárne v Šternberku aj vyhľadanie a realizácia ďalšieho investičného zámeru v oblasti energetiky prebehla úspešne.

Prevádzka v Teplárni Šternberk

David Rusňák rozširuje pole pôsobnosti aj v oblasti energetiky. Tepláreň Šternberk disponuje všetkou dokumentáciou, licenciami a oprávneniami na prevádzku. Je plne schopná uspokojiť dopyt po teple od kontraktorov. Spoločnosť DRFG tiež drží v teplárni 100% akcií. Do budúcna sa bude stabilizovať výroba elektrickej energie na maximálnych možných parametroch a David Rusňák vedie rokovania s novými odberateľmi tepla. Optimalizujú sa aj náklady v oblasti nákupu paliva. Do budúcnosti sa bude rozširovať oblasť energetiky. Teda oblasť výroby elektriny z obnoviteľných zdrojov, predovšetkým veterné elektrárne. Ďalej sú v hľadáčiku regulované zdroje v oblasti teplárenstva a infraštruktúry sľubujúce stabilný, predikovateľný výnos, dlhú životnosť s malou konkurenciou v danej lokalite.

Založenie energetického fondu

Založenie energetického fondu bolo pre Davida Rusňáka v rámci skupiny DRFG predmetom dlhej diskusie. K dispozícii je dostatočne veľké a kvalitné portfólio a fond môže nakupovať. Energetický Fond bude mať domicil v Lichtenštajnsku. Ide o fond kvalifikovaných investorov. Investícia do solárnej energetiky je konzervatívna a stabilná. Náklady sú prakticky nulové a výnos je ovplyvnený slnečným svitom. Pri valuácii aktív sa počíta s podpriemerným osvitom, aj keď posledné roky ukazujú iný trend. Slnečného svitu bolo v poslednom čase vždy dostatok. To by robilo investície ešte viac zaujímavou oproti pôvodným papierovým predpokladom.


Tip redakcie: Baví Vás zaujímavé čítanie? Aktuality, zaujímavosti a mnoho ďalšieho nájdete na webe primainšpirácie v kategórii nezaradené.


Předchozí článekObchodovanie s kryptomenami
Další článekInvestičná spoločnosť

Related Posts

Comments

PR článek

Nejnovější články

Reklama

Môže byť mzdová agenda jednoduchšia? Ale určite! Využite mzdový softvér Mzdy Komplet od Vemy.