Pôžička bez úroku – aké má úskalia?

Sú situácie, kedy sa dá veľmi ľahko ocitnúť vo finančnej tiesni. Veľakrát je pôžička jediným adekvátnym variantom pre vyriešenie náhlej situácie. Bezúročná pôžička je reálnou možnosťou. Zásadné je vedieť, kedy ju možno využiť. A na čo si dať pozor.

Špecifikácia pôžičky bez úroku

Jednoducho povedané sa jedná o druh pôžičky, pri ktorej sa neplatia úroky. Avšak nejedná sa o pôžičku zadarmo, ako by sa niekto mohol domnievať. Ide o to, že pri bezúročnej pôžičke je poplatok stanovený istou paušálnou čiastkou. Nedochádza tu k výpočtu percentami. Pokiaľ tento fakt trochu rozvedieme, jedná sa o pôžičku s elimináciou úrokov.

Pôžička bez úrokov má svoje typické znaky, medzi ktoré patrí okamžitý prístup k finančnej hotovosti, istý nulový úrok, úplne voliteľná výška pôžičky, kedy je však daná vždy konkrétnou finančnou inštitúciou maximálna reálna výška pre poskytnutie. Eliminácia sankčných poplatkov za predčasné splatenie či výber termínovaného vkladu.

Prednosti pôžičky bez úroku

Bankové aj nebankové pôžičky disponujú vyššou úrokovou sadzbou. V tomto prípade sa jedná o pôžičku, ktorá je úplne bezúročná. Pozor však na splácanie. Je dôležité striktné splatenie pôžičky podľa vopred stanoveného splátkového kalendára, čo je všetko uvedené v zmluve o pôžičke. Prioritná pri pôžičke bez úroku je rýchlosť vybavenia. Niektoré spoločnosti garantujú poskytnutie finančných prostriedkov vo veľmi krátkom časovom intervale, tj reálne aj v priebehu niekoľkých hodín.

Pre mnohých je prioritou voľba pôžičky bez úroku z dôvodu, že na jej získanie dosahujú mnohokrát aj osoby zo sociálne slabšej skupiny, občania majúci dlh u iného veriteľa a pod. Podmienky pre získanie tohto typu pôžičky sú benevolentnejšie, pretože takmer nedochádza k prísnemu nahliadnutiu do registra dlžníkov . Absencia náhľadu do registra dlžníkov je však nahradená inou zárukou, ktorá je pre poskytovateľa potrebná. Najčastejšie sa jedná o potvrdenie o aktuálnom príjme žiadateľa. Niekedy je možné poskytnúť záruku vo forme hnuteľného či nehnuteľného majetku.

Komfort pri vybavení alebo vyplnení online žiadosti

Prednosťou je pohodlné vybavenie bezúročnej pôžičky. Veľakrát stačí vyplniť online formulár na internete. Potom zástupca danej finančnej inštitúcie vás už bude kontaktovať kvôli doriešeniu všetkých detailov, informácií i dohody ohľadom uzavretia a podpísania zmluvy.

Pôžička bez úroku ako reálne riešenie pre nižší finančný obnos

Moderný druh pôžičky je produktom, ktorý ponúka bankové aj nebankové spoločnosti. Každý sa tak môže na základe vlastného uváženia rozhodnúť, u ktorej inštitúcia podá žiadosť o získanie pôžičky bez úveru. Niekedy je dobré zvážiť aj možnosť kreditnej karty, ktorá taktiež ponúka bezúročné obdobie. Dobré je sa orientovať podľa charakteristiky daného finančného produktu.

Předchozí článekSoftvér, ktorý vám sadne
Další článekInvestície do bývania

Related Posts

Comments

Exit mobile version