- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Investície do vzdelania

Niekedy potrebujeme pracovať, niekedy nám zoberie čas rodina a niekedy nám predmet jednoducho nesadne. Stále viac študentov dnes hľadá pri písaní vysokoškolských prác pomoc špecialistov, ktorí dokážu pripraviť poklady pre seminárne práce i rešerše pre celé diplomy. S výberom spoločnosti sa však môžu spáliť a ponúkaná pomoc sa môže obrátiť na veľký problém. Preto vznikol prvý český porovnávač podobných služieb www.overene-prace.cz.

Základom každej úspešnej spolupráce sú overení autori, ktorí sa v zadanej téme dostatočne orientujú. Služby ponúkajúce vypracovávanie podkladov pre študentské práce často využívajú služby vysokoškolských pedagógov alebo doktorandov, ktorí si týmto spôsobom privyrábajú. Dobrou správou je aj to, keď sa k vašim podkladom dostane niektorý zo študentov, ktorý pôsobí na rovnakom či podobnom odbore.

Druhým kritériom je potom samotná forma spolupráce. Seriózna spoločnosť by mala byť schopná vybrať pre vás vhodného autora, prepojiť vás a ponechať na vašom uvážení, či vám spolupráca bude vyhovovať. Samotný autor by s vami potom mal prácu pravidelne konzultovať a upozorniť vás na možné problémy, na ktoré pri vypracovaní podkladov narazia. Rovnako je dôležitá reakcia na vašu spätnú väzbu – ak potrebujete čokoľvek upraviť napríklad po konzultácii so svojim školiteľom.

Preto než začnete komunikovať s konkrétnym portálom, ktorý vypracovanie podkladov ponúka, oplatí sa urobiť si – keď použijeme vysokoškolský termín – aspoň malú rešerš. Každá spoločnosť píše na svojom webe prakticky to isté, autentické skúsenosti ich používateľov ale môžu byť iné. Preto dnes už existuje portál, ktorý vám ponúkané služby porovná a kde každý študent môže spoluprácu sám ohodnotiť. Nikto totiž nedokáže posúdiť službu objektívnejšie, než jej zákazník. Prvým takýmto portálom u nás je stránka www.overene-prace.cz.

„Je to podobné, ako keď si na e-shope kupujete telefón. Tiež sa najskôr pozriete na technické parametre a potom si prezriete recenzie tých, ktorí si ho kúpili pred vami. Podobná možnosť na poli podkladov pre vysokoškolské práce u nás doposiaľ chýbala,“ hovorí Lucie Drobná, jedna zo zakladateliek portálu www.overene-prace.cz.

„Okrem recenzií samotných zákazníkov porovnávame portály na základe rozsahu ponúkaných služieb, ich ceny a prípadných ponúkaných zliav alebo možnosti splátok, kvality autorov a zákazníckeho servisu – teda možnosti riešenia vo chvíli, keď sa vyskytne nejaký problém. Výsledkom sú prehľadné tabuľky, kde študent okamžite vidí, ktorým serverom môže dôverovať,“ dodáva Lucie Drobná.

Dôležité je posúdiť aj ponúkanú rýchlosť a cenu. Nie vždy totiž platí, že najrýchlejší alebo najlacnejší bude pre vás to najlepšie. V rámci konkurencie sú portály samozrejme nútené ponúkať výhodnejšie ceny alebo rôzne formy zliav či splátkových kalendárov, pokiaľ vám ale cena pripadá príliš nízka, je možné, že sa bude jednať o „recyklát“ – teda podklady, ktoré už daná spoločnosť odovzdala niekomu inému. V takom prípade by sa výsledná práca mohla v kontrolnom systéme ukázať ako plagiát, za čo hrozí vylúčenie zo štúdií.

Aj v prípade vysokoškolských prác potom platí „práca kvapná, málo platná“. Ak vám niekto ponúka vypracovanie podkladov, povedzme, pre diplomovú prácu za pár dní, je pravdepodobné, že nepôjde o kvalitnú rešerš. Na druhej strane, napríklad pri seminárnych prácach alebo referátoch je rýchlosť kľúčová a niekoľko málo dní na ich vypracovanie nie je výnimkou.

Related Posts

Comments

PR článek

Nejnovější články

Reklama

Môže byť mzdová agenda jednoduchšia? Ale určite! Využite mzdový softvér Mzdy Komplet od Vemy.